Esteettinen hammashoito / Hampaiden valkaisu

Hampaat tummuvat iän myötä, samoin myös elämäntavat näkyvät hymyssä. Nykyään on mahdollista palauttaa hampaiden väri sellaiseksi, kuin se oli vuosia sitten, jos hampaat ovat näkyvältä osaltaan lähes paikkaamattomat.

Laservalkaisu vastaanotolla

Valkaisua ei voi tehdä, jos Sinulla on ientulehdusta. Jos ikenesi vuotavat, pitäisi ensin tulla puhdistukseen/ hammaskiven poistoon.

Hampaiden valkaisuun käytetään vetyperoksidigeeliä, jonka vaikutusta tehostetaan laserilla. Hoito kestää noin tunnin.

Jälkihoito-ohjeita on noudatettava, jotta saavutettu tulos jää pysyväksi. Monien on etukäteen henkisesti motivoiduttava siihen, että kahvia ei saa juoda useampaan päivään!

Tummunut, juurihoidettu hammas (”kuollut hammas”) voidaan myös valkaista lähes saman väriseksi kuin ympäröivät hampaat.

Kotona tehtävä valkaisu

Hammaslääkäri ottaa potilaan hampaista jäljennöksen, josta tehdään eri vaiheiden kautta valkaisukisko. Kotona valkaisukisko täytetään geelimäisellä valkaisuaineella ja se laitetaan suuhun. Muotin tulee olla suussa 2-10 tuntia, riippuen käytetyn geelin vahvuudesta.

Hampaiden oikominen Inman- kojeella

Inman- kojeella saadaan hampaiden asentoa muutettua – koje on irrotettava mutta toimiakseen sitä on käytettävä aktiivisesti. Hampaat siirtyvät tällä kojeella hyvin nopeasti, jopa 6 viikossa. Valitettavasti tämä hoito ei sovi kaikille, joten tule konsultaatioon ja tutkimme, saisimmeko Sinullekin suorat hampaat Inman- kojeella!

Laminaatit/posliinikruunut
Laminaateilla ja hammaskruunuilla saadaan etuhampaat suoriksi ja vaaleiksi, kun haluttuun tulokseen ei riitä ainoastaan hampaiden valkaisu.

Usein kaikkia näitä tekniikoita käytetään yhdessä tai erikseen, jotta saamme halutun lopputuloksen: ikenien muotoilu laserilla, Inman- kojeella hampaiden asennon muuttaminen, laminaatit/ kruunut ja valkaisu.