Perushammashoito Tallinna
Perushammashoito lähtee liikkeelle kartoittamalla potilaan yleinen terveydentila, mahdolliset sairaudet, lääkitykset, terveystottumukset ja suun omahoito. Hampaisto ja suun limakalvot tutkitaan sekä purennan tasapaino ja purentalihasten tila tarkistetaan. Tarvittaessa hammashoidon yhteydessä otetaan röntgenkuva.
Tämän jälkeen luodaan hoitosuunnitelma, johon voi kuulua esimerkiksi hampaiden paikkausta, ienhoitoa, juurihoitoa ja hampaiden poistoja. Lisäksi arvioidaan, miten hampaat pystytään pitämään mahdollisimman hyvässä kunnossa antamalla kotihoidon opetusta ja arvioidaan yksilöllinen hoitoväli. Hoitoväli on yleensä 6-18 kk.
Suu on kokonaisuus, joka täytyy hoitaa kuntoon kerralla. Tilannetta ei auta, jos paikataan kuudesta reiästä kaksi ja jätetään loput hoidettavaksi seuraavana vuonna. Jos reikiä ei paikata, voi seuraavana vuonna reikiä olla viisi lisää ja tilanne on entistä huonompi! Reiät aiheuttavat uusia reikiä, sillä mitä enemmän on reikiä, sitä enemmän on bakteereita, jotka tekevät uusia reikiä. Kaikki täytyy siis hoitaa kuntoon kerralla!
Yleensä hampaat/suu kannattaa tarkastuttaa joka vuosi, silloin pääsee helpommalla ja halvemmalla! Varsinkin aikuisilla löytyy usein reikiä piilossa vanhojen paikkojen alla ja tulehduksia hammasjuurissa, joista voi pahimmassa tapauksessa olla yleisterveydellistä haittaa.
Isoja hoitoja ei pidä pelätä, sillä voimme tehdä hoidot sedaatiossa, jos potilas kokee sen tarpeelliseksi! Tervetuloa Tallinan Hambakliikin Albiniin.
Kela on vähentänyt hammastarkastuksen korvattavuutta ja korvauksen saa enää joka toinen vuosi. Tämä on virheellisesti ymmärretty niin, ettei hammastarkastusta enää tarvitse kuin joka toinen vuosi. Viime vuosina on kuitenkin osoitettu, että huono suun terveys on suoraan yhteydessä esimerkiksi sydäntauteihin, Alzheimerin tautiin, keinonivelleikkausten epäonnistumisiin ja huonoon diabeteksen hoitotasoon. Tästä syystä on ensiarvoisen tärkeää, että tutkimus tehdään säännöllisesti, koska suun tulehduksia on usein vaikea huomata itse.